De ce sunt lactatele și zahărul interzise în lupta cu nemilosul cancer?


Mulți dintre cei care se luptă cu nemilosul cancer știu că anumite alimente sunt strict interzise pentru a fi consumate în această boală. Specialiștii susțin că aceste produse constituie una dintre cauzele apariției cancerului.

Lactatele și zahărul interzise în cancer!?

Zahărul alb rafinat și laptele de origine animală sunt cel mai mare pericol din alimentație pentru apariția bolii. Există studii care demonstrează că un consum excesiv de carbohidrați rafinați ( zahăr și făină albă), de grăsimi saturate, mezeluri și proteine animale cresc de trei ori riscul de metastaze la bolnavii de cancer.

De mult timp am tot auzit de alimentele enumerate mai sus că nu ar fi bune pentru sănătatea organismului, dar nu aveam argumente care să suțină acest fapt. Am căutat și am aflat. În rândurile de mai jos menționez atât alimentele care nu ne fac bine și sunt strict interzise în cazul în care avem cancer, dar și motivele, argmentele științifice care ne conving de acest lucru.


Lactatele – de ce sunt ele nocive pentru sănătatea omului

Nu numai că sunt lactatele și zahărul interzise în cancer, dar au început să fie evitate de multe persoane care își doresc o alimentație echilibrată și un corp alcalin impropriu dezvoltării diverselor boli moderne. De mult timp se tot spune, citim studii, găsim articole care argumentează destul de logic că lactatele nu ar fi tocmai ok pentru organismul nostru, ba chiar că sunt țări în care acestea nici nu se mai consumă, dar totul, la nivel de zvon.

În urma unor studii și cercetări științifice realizate de-a lungul anilor de oameni de știință, doctori, au ajuns la concluzia că o componentă ce se regăsește în lactate, numită cazeină este, fără îndoială, cea mai nocivă substanță cancerigenă identificată vreodată. Această afirmație este susținută de Thomas Colin Campbell, biochimist și nutriționist, autorul cunoscutei cărți „Studiul China” – scrisă după zeci de ani de cercetări în domeniul nutriţiei. Cei care vor să îl asculte îl pot urmări vorbind pe marginea acestui subiect în acest videoclip: T. Colin Campbell, PhD: Link Between Dairy Protein, Casein, & Cancer.

De ce sunt lactatele și zahărul interzise în lupta cu nemilosul cancer

Cazeina se regăsește în proporție de pâna la 87% din proteina laptelui de vacă și în toate preparatele din lapte. Descompunerea cazeinei produce reziduuri care la rândul lor produc mult mucus dens și filamentos care se prinde de alte mucoase obstrucționând diversele conducte ale tractului digestiv.

Diferența dintre o persoana care nu consumă lactate și una care consumă, este că cea de-a doua are în medie, în organism, circa 4-5 litri de mucus care obstrucționează organele interne: pancreasul, splina, aparatul respirator, rinichii, ș.a.m.d. Nu întâmplător au început și medicii să indice evitarea consumului de lactate în răceli, în enterocolite sau după anumite intervenții la stomatolog.

Tot cazeina este cea care generează acidoza în organism. Acidoza generează și menține dezvoltarea cancerului. Consumul de lactate predispune și este asociat cu diverse forme de cancer, mai ales cu cele din sfera hormonală: cancerul ovarian, de prostată sau cel mamar.

După vârsta de 1 an, omul nu mai are nevoie de cazeină, ea devenind nedigerabilă și otrăvitoare. Cazeina nedigerată este cauza diverselor umflături din organism, blochează vasele de sânge,  formează pietre la rinichi sau deformează degetele.

Celelalte componente nedigerate din laptele de vacă se acumulează sub forma unor substanțe mucoase în țesuturi și tendoane. Mucusul este de fapt un lichid vâscos plin de bacterii care aduc după ele diverse afecțiuni. Nutriționiștii consideră că laptele de vacă provoacă mucusul din corp pe tot parcursul vieții. Există o predispoziție a celor care consumă lapte de origine animală să acumuleze în corpul lor mai multe bacterii, viruși sau boli ale sistemului respirator precum virusul gripal, viroze, astm sau bronșite.

Cu ce putem înlocui lactatele?

Avem mare noroc că în zilele noastre putem face în casă, dar și găsi în comerț o multitudine de variante pentru a putea înlocui cu succes laptele de origine animală și derivatele din acesta. Putem consuma cu încredere, după gustul fiecăruia, lapte de soia, migdale, caju, mei, quinoa, grâu spelta, cocos, orez, variante mult mai sănătoase și  bogate în nutrienți, vitamine și minerale.

Cancerul ”iubește” zahărul

Ni se tot spune că zahărul e ”bau-baul” al alimentelor. Praful alb și dulce este răspunzător de apariția diabetului, a obezității sau a afecțiunilor cardiovasculare. Pe lângă acestea, s-a descoperit că tot zahărul este cel răspunzător de creșterea riscului de a dezvolta diverse forme de cancer.

Doctorul Dr. Otto Warburg susținea încă din anii `20 că ”zahărul iubesțe cancerul”. Doctorul susține că celulele maligne și creșterea tumorilor sunt cauzate de celule care generează energie prin intermediul adenozin trifosfat (ATP) printr-o defalcare neoxidantă a glucozei (zahărului).

Efectul Warburg susține că celulelelor canceroase le place zahărul și-l descompun mai rapid, stimulând astfel creșterea tumorilor. Dacă ai deja celule canceroase în corp, zahărul poate crește viteza lor de înmulțire. O alimentație fără zahăr este indicată pentru vindecarea cancerului.

Se știe deja că mediul acid este prietenul cancerului și îl ajută să crească, în timp ce în mediul alcalin nu poate supravieţui. Celulele canceroase aduc în corp şi mai multă aciditate, pentru că produc acid lactic. Dacă mai consumi și zahăr, cantitatea de acid lactic din organism va crește.

Și alți oameni de știință, cercetători, doctori susțin la rândul lor efectul nociv al zahărului asupra sănătății noastre, cu atât mai mult când vorbim de cancer. Lewis Cantley, profesor la Universitatea Harvard şi director la Beth Israel Deaconess Cancer Center, susține că „O treime din cancerele cele mai întâlnite, inclusiv cancerul la sân şi la colon, prezintă pe suprafaţa lor receptori de insulină. Insulina se ataşează de aceşti receptori şi trimite un semnal către tumoare ca aceasta să consume glucoză. Dacă se întâmplă să avem în corp o tumoare cu receptori de insulină, aceasta va fi stimulată să consume glucoza din sânge, astfel că tumoarea va creşte”.

Cu ce putem înlocui zahărul în alimentație?

Dacă în cazul lactatelor este mai ușor să le înlocuim, în cazul zahărului este foarte greu din cauză că se regăsește ca ingredient în foarte multe produse procesate. Se găsește de multe ori chiar și în produsele în care nu se specifică că ar conține zahăr. Zahărul crează dependență și ne este foarte greu atunci când dorim să îl scoatem din alimentație.

Există totuși variante dulci, dar mai sănătoase, cu ajutorul cărora să putem înlocui nocivul zahăr: siropul de arțar, ștevia, mierea sau melasa.


Surse: protocolulverde.com, science.howstuffworks.com, nobelprize.org


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *