După ani de încercări nereușite, un bebeluș a apărut în casa noastră


Vine un timp în care majoritatea femeilor tânjesc după bucuria de a fi mame. Unele sunt mai norocoase și rămân foarte repede însărcinate, în timp ce altele se chinuie teribil pentru a aduce o minune pe lume. ”Cum un bebeluș a apărut în casa noastră” – ne povestește o mamă care a făcut imposibilul și a reușit să rămână însărcinată.

Probabil că multe dintre cititoarele noastre s-au chinuit sau poate că se chinuie să rămână însărcinate și să ducă sarcina cu bine la termen pentru a naște un copil sănătos care să le umple casa și inima de bucurie. Investigații, analize, pastile, injecții, proceduri, remedii naturiste, terapii … nu știu la ce să mai apeleze pentru a reuși. Îmi povestea o prietenă, la un moment dat, că se săturase, nu mai putea cu atâtea investigații și tratamente.

Avea senzația că își bate joc de corpul ei care avea parte de toate reacțiile adverse posibile în urma tratamentelor hormonale. Și mai căpătase și o depresie urâtă care se accentua la fiecare inseminare nereușită. Iar când vedea bebeluși pe stradă îi venea să plângă, dar se simțea și foarte nervoasă și frustrată în același timp pentru că ea nu reușește să aibă copilul ei. De relația cu soțul … ce să mai zic, au ajuns la divorț. Din păcate, povestea aceasta nu e unică, nu e un caz izolat.


Zilele trecute mi-a trecut pe la ureche o poveste frumoasă a unei femei care a reușit să rămână însărcinată cu ajutorul unei terapii holistice, atunci când a hotărât să spună stop tratamentelor hormonale. Am căutat-o și am rugat-o să îmi povestească cum a reușit să aducă pe lume un copil după ce obosise să mai alerge pe la ușile doctorilor. Poate povestea Angelei va încuraja și va ajuta și alte femei care caută un sprijin atunci când luptă pentru a avea un copil.

De cât timp încercai să ai un copil înainte să rămâi însărcinată și la ce ai apelat care să te ajute?

Timp de trei ani am încercat să rămân însărcinată. După doi ani de înecrcări, am ajuns la doctor și am făcut o serie de investigații. Deși rezultatele erau bune, bebele mult așteptat tot nu venea.

Mi s-a recomandat atunci un tratament de stimulare ovariană spunându-mi-se că în 3 luni voi rămâne însărcinată, lucru care nu s-a întamplat. Ba mai mult, mi s-a dereglat foarte tare mestruația și m-am îngrășat. În urma tratamentului am ajuns la un ciclu de peste 60 de zile.

De ce ai încetat tratamentele prescrise de doctori și la ce ai apelat în schimb?

Obosisem și am spus stop, oprind orice tratament hormonal. Atunci a fost momentul în care am ales să merg pe altă cale. Am o prietenă care a avut ceva probleme de sănătate cu fetița ei. La 6 luni a operat-o pe cord. A apelat la Bowtech după operație și mi-a zis că a ajutat-o mult. A avut o recuperatre ușoară și rapidă.

Terapeutul Manuela Papalicef și Maria, în timpul unei ședințe de terapie

La ea am auzit prima dată despre această terapie. Am vrut și eu neapărat să încerc. Mai aveam o variantă de terapie, dar era costisitoare și trebuia să mă deplasez din oraș. Am ales terapia cea mai convenabilă pentru mine și ca preț și ca timp. Am făcut rost de numărul Manuelei Papalicef, și … așa am ajuns la ea, să o cunosc.

Îmi amintesc că m-am dus cu mare încredere la ea. Începusem să mă calmez, să mă detașez de problemele altora și să mă gândesc mai mult la mine. După prima ședință, a doua zi, mi-a venit mentruația. A fost wow!!! Durata ciclurilor s-a scurtat treptat, de la peste 60 de zile, la 42 și apoi 40.

La cât timp ai rămas însărcinată după ce ai început terapia Bowen?

Fix în următoarea lună s-a produs miracolul! În burta mea creștea primul meu bebe și primul bebe Bowen al Manuelei. Nici măcar nu terminase tot protocolul pentru fertilitate. Mă așteptam să rămân însărcinată, dar așa de repede, recunosc că nu. M-a luat prin surprindere. Am trăit o bucurie imensă.

Ai continuat ședințele și după ce ai rămas însărcinată?

Am continuat terapia Bowen și în timpul sarcinii motiv pentru care nu am simțit vreun disconfort specific acestei perioade. Nu am avut grețuri, pofte, dureri etc. A fost o perioadă minunată din viața mea. Aș vrea să mai repet acea stare pe care am avut-o atunci. Atât de liniștită, de detașată, de bucuroasă…

Despre nopți nedormite din perioada colicilor ce să vă spun? Doar că nu au fost multe, vreo 10 zile, deoarece am avut-o și astă dată pe Manu alături.

Cum este astăzi copilul? Mai mergeți la terapie?

Mai mergem și astăzi la Bowtech atunci când se ivește o problemă de sănătate. Mie terapia Bowen mi-a adus cea mai mare împlinire, aceea de a fi mama unei minuni, minunea mea Maria Bucuria. E un copil bun, sănătos și îi plac foarte mult animalele. Visul ei este să devină medic veterinar.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *