Blefaroplastie la Piatra-Neamț, cu medicul Silvia Sălăvăstru


În ultimii ani, a avut loc o creștere exponențială a cererii pentru servicii de înfrumusețare a tenului. De asemenea a crescut și interesul pentru procedurile și intervențiile chirurgicale menite să minimizeze semnele lăsate de timp pe corpul nostru sau să corecteze micile ”defecte” pe considerăm că le avem.

Nu doar eu, dar și prietene și cunoștințe de-ale mele prezentăm un real interes pentru tot felul de noi proceduri care apar, menite să mai ștergă din anii care se tot adună și își lasă inevitabil amprenta. Bineînțeles că înainte de a apela la orice nouă procedură este esențial să te informezi temeinic, să știi că nu ești pe post de cobai, să apelezi la un medic bun și să ai simțul măsurii pentru că ce-i prea mult întotdeauna strică.

Dacă în articolele trecute v-am povestit despre proceduri minim invazive, acum aduc în atenția voastră o intervenție chirurgicală la care se apelează tot mai des, atât din cauze medicale cât și estetice: blefaroplastia.


Cine este medicul care practică blefaroplastia la Piatra-Neamț?

Silvia Sălăvăstru este medicul chirurg oftalmolog care practică cu succes blefaroplastia la Piatra-Neamț făcând fericite atâtea paciente. Pe Silvia am cunoscut-o cu ani în urmă, când abia se mutase la Piatra-Neamț. Este o femeie foarte frumoasă si dedicată carierei sale, care a evoluat minunat de-a lungul timpului, atât ca om cât și ca medic. Este o persoană curioasă, căreia nu îi este frică de noi provocări. Tocmai datorită acestui lucru și dorinței permanente de a se autodepăși a ajuns să fie chirurg oftalmolog.

Cum cele mai bune informații le obținem de la un doctor, medicul chirurg oftalmolog Silvia Sălăvăstru a răspuns întrebărilor despre această intervenție numită blefaroplastie.

Ce presupune operația de blefaroplastie?

Blefaroplastia reprezintă îndepărtarea excesului tegumentar (de piele) și grăsime, în anumite cazuri, de la nivelul pleoapei superioare (blefaroplastie superioară), sau de la nivelul pleoapei inferioare ( blefaroplastie superioară).

Este recomandat să se facă această intervenție dupa o anumită vârstă sau se poate și în cazul persoanelor mai tinere?

Intervenția poate fi făcută și la o vârstă mai tânără, dacă pacienta sau pacientul dorește. În acest caz, de cele mai multe ori, motivul pentru care se apelează la această intervenție este unul estetic.

La vârstele mai inaintate, necesitatea apelării la blefaroplastie este atât din punct de vedere estetic cât și funcțional. Presiunea care este exercitată la nivelul pleoapei superioare poate incomoda vederea pacientului și poate crea disconfort.

Este recomandat să se facă blefaroplastie superioara și inferioară în același timp?

Este recomandat să începem cu blefaroplastia superioară deoarece este important să vedem cum se vindecă și cum cicatrizează pacientul. În cazul în care procesul de cicatrizare specific fiecărui pacient este mai lung și cicatricea nu are un aspect tocmai plăcut, acest lucru nu reprezintă o problemă deoarece ea este ascunsă în pliul pe care pleoapa superioară îl face când ochii sunt deschiși. În schimb, la nivelul pleoapei inferioare, cicatricea este vizibilă, iar pacienții care au tendința să cicatrizeze urât nu sunt tocmai candidații ideali. De asemenea blefaroplastia inferioară este o intervenție cu un grad mai mare de dificultate care presupune o experiență mai mare în domeniu.

Cât dureaza și cât de grea e recuperarea?

Recuperarea este extrem de rapidă și ușoară. Am paciente care din a 3-a zi postoperator au mers la serviciu. De cele mai multe ori, după intervenție apare un edem al pleoapelor și vânătăi care în maxim o săptămână dispar.

Există firele de sutură la nivelul pleoapelor pe care le îndepartez la 7-8 zile de la intervenție. După îndepartarea firelor, vindecarea este extrem de rapidă. De obicei aleg să operez în zilele de vineri tocmai pentru ca pacienții să aibă la dispoziție weekendul pentru a se recupera.

Cine apeleaza mai frecvent la acest tip de intervenție femeile sau bărbații?

Surprinzator dar procentul este aproape egal între bărbați și femei. În ultima vreme domnii apelează din ce în ce mai des la astfel de intervenții, si nu numai la cele chirurgicale. Sunt foarte deschiși și la intervenții minim invazive cum ar fi injectările cu botox de estompare a ridurilor sau cele cu acid hialuronic de corecție a cearcănelor.

Există și alte metode non-chirurgicale la care se poate apela și care să aibă rezultate eficiente?

Sigur ca da. Pentru cei care se tem de această intervenție sau vor să o mai amâne, le ofer varianta injectărilor cu toxina botulinică. Această procedură rezolvă problema ridurilor și în același timp crează și efectul de lifting la nivelul pleoapei superioare. De asemenea există corecțiile cu acid hialuronic atât la nivelul pleoapei superioare cât și la nivelul pleoapei inferioare.

Ce preț are o operație de blefaroplastie?

Costul se ridică la aproximativ 800 euro pentru ambii ochi incluzând anestezia și îndepărtarea firelor de sutură. Evident că mai pot exista modificari în funcție de particularitatea pacientului.

Ce trebuie sa facă un pacient care dorește să se opereze?

În primul rând să se programeze la o consultație. În cabinet, dupa ce îl evaluez, îi pot da toate detaliile despre ce variantă i se potrivește și ce e mai bine de făcut în cazul lui. Tot în cabinet putem decide dacă există și altfel de intervenții estetice nonchirurgicale care ar putea rezolva problema.

Este dureroasă operația de blefaroplastie?

Nuuu…deloc! Folosesc în timpul operației un anestezic puternic care oferă tot confortul pacientului.

Ce alte alternative avem pentru a îmbunatăți aspectul zonei din jurul ochilor?

Sunt multe variante. Marele avantaj este că acum avem la dispoziție o mulțime de proceduri care pot fi folosite pentru a întineri zona perioculară. Toxina botulinică pentru riduri, acidul hialuronic pentru cearcăne, produsele de mezoterapie pentru luminozitate și hidratare, biostimulatoarele de colagen pentru rejuvenare, firele de lifting și multe altele în funcție de nevoia fiecărui pacient.

Cum puteți lua legătura cu medicul Silvia Sălăvăstru?

Știm că poate nu am răspuns în aceste rânduri tuturor întrebărilor și curiozităților pe care le aveți atât despre blefaroplastie cât și despre celelalte intervenții minin invazive.

De aceea vin cu o completare că pe medicul Silvia Sălăvăstru o puteți găsi la Central Clinic, Platinum Optik și Gauss în Piatra-Neamț.

Dacă doriți mai multe informații sau o programare pentru o consultație, nu ezitați să o contactați pe paginile de Facebook. Veți descoperi o persoană caldă, bine informată și cu experiență în domeniu.

Pozele din cadrul acestui articol, înainte și după operația de blefaroplastie, sunt făcute propriilor paciente în cabinetul medicului Silvia Sălăvăstru.

Date de contact:

Lasați mesaj pe una dintre cele două pagini de Facebook și veți primi răspuns în cel mai scurt timp:

Dr Silvia Sălăvăstru – medic oftalmolog

Centrul de Estetică și Rejuvenare


Citește și:Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *