Cum fac să dispară celulita până plec în concediu?


A venit vara. Știu … asta nu este o noutate 🙂 . Noutate e faptul că voi pleca în concediu peste puțin timp și vreau să arăt impecabil în costumul de baie. Și, dacă se poate, aș vrea să arăt bine, dar să nu depun foarte mare efort. Ți se pare cunoscută situația, nu? 🙂

Ei bine, după 30 de ani, am aflat că nu mai este așa ușor să arăți ca scoasă din cutie, trebuie să acorzi din ce în ce mai mult timp și grijă corpului tău și … nu ai întotdeauna acest ”timp”. În plus, m-am cam săturat de sfaturile tuturor experților în nutriție, sport, diete, viață sănătoasă … etc. Nu ai senzația că dacă asculți doi astfel de specialiști se cam contrazic? Și atunci, ce-am putea face?

Kilogramele în plus


Singurul secret pentru a slăbi este să reduci cantitatea de mâncare și să nu mănânci nimic după ora 18:00. Sportul ajută, dar nu te slăbește dacă nu reduci porțiile cu mâncare. Fac sport în fiecare dimineață și dacă continuu să mănânc dulciuri, pâine și dulceață cu unt la ora 22:00, nu numai că nu slăbesc, ci adaug ceva în plus. De ce crezi că slăbesc cei care-și micșorează stomacul? Pentru că mănâncă aproximativ aceeași mâncare, dar nu și aceeași cantitate.

Celulita

Dacă mergi la plajă, o găsești peste tot, chiar și la fetele tinere de 12-13 ani. Aproape că nici nu trebuie să te mai simți prost că o ai. Vedetele … o au și ele, doar că ciorapii plasă de culoarea piciorului și photoshopul o fac să dispară ca prin magie. Și de ce ne deranjează totuși? Pentru că orice schimbare a corpului de acest gen ne face să nu ne mai simțim confortabil în pielea noastră și să pierdem la capitolul încredere în sine.

La începutul fiecărei veri se repetă un ritual de search pe google după ultimele noutăți în materie de combatere a celulitei. Dacă în cazul kilogramelor în plus, soluția pentru a scăpa de ele este mâncarea mai puțină ( e de la sine înțeles că trebuie să fie și sănătoasă), în cazul celulitei, câți specialiști sunt, atâtea păreri.

Ca o părere unanim acceptată ar fi că celulita apare ca urmare unui stil de viață nesănătos, a lipsei de mișcare, de hidratare suficientă, a consumului de cafea, sare în exces și de tutun. Celulita este rezultatul unui proces de inflamare și de stocare a grăsimilor, care duce la denivelări ale epidermei, dilatarea porilor și pierderea elasticității pielii din cauza degenerării fibrelor de colagen.
Există totuși câteva sfaturi care te pot ajuta să scapi de celulită. Tot ce îți trebuie este să fii foarte ambițioasă și să le urmezi întocmai.

Adoptă un stil de viață sănătos. Este important să incluzi în alimentația ta multe fructe, legume și cereale integrale. Trebuie să reduci alimentele bogate în grăsimi cum ar fi brânzeturile, dulciurile sau painea. Consumă dimineața, pe stomacul gol, apă caldă cu lămâie sau un ceai de frunze de urzică. Ajută la detoxifierea organismului. Nu uita de cei doi litri de apă pe zi!

Sportul, indiferent în ce mod alegi să-l practici, important este să faci mișcare. Chiar și acasă, poți face dimineața câteva exercitii simple pentru tonifierea mușchilor fesieri. Îți recomand în acest sens fandările, genuflexiunile și stepperul. Săritul corzii ajută foarte mult în arderea grăsimilor și în tonifierea mușchilor întregului corp.

Masajul anticelulitic destinde pielea și stimulează sistemul circulator și limfatic, distrugând țesutul adipos. De asemenea, masajul va crește și fluxul sangvin în zonele cu probleme. Este unul dintre cele mai eficiente lucruri în tratamentul celulitei. Poți încerca chiar la tine acasa un masaj anticelulitic, cu o cremă specială sau cu un gel de duș, în tip ce faci baie. Acesta se face cu ambele mâini sau cu o perie specială.


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *