Skincare adviser Diana Timofte – sau despre cum să economisești timp și bani alegând produse cosmetice perfecte pentru tenul tău


Cred că vi s-a întâmplat și vouă să vă doriți o cremă nouă pentru ten, un gel de curățare blând cu pielea sau un serum minune care să vă facă fața să radieze și să nu știți ce să alegeți din multitudinea de produse existente pe piață. Mie mi se întâmplă des să pierd mult timp citind descrierile și review-urile până să aleg ceva. Și … surpriză, am multe produse care zac în baie nefolosite deși ”m-am informat temeinic”.

Și totuși, cum poți alege produsele cosmetice perfecte pentru tenul tău? Să cumperi tot ce vezi în reclame, pe rafturile magazinelor sau ce-ți recomandă prietenele că funcționează pe tenul lor? Sau apelând la un skincare advisor. În prima variantă riști să cheltui mulți bani pe produse care vor rămâne neconsumate pentru că nu au făcut față așteptărilor tale. Despre cea de-a doua variantă voi povesti în articolul acesta.

Skincare advisorul nu e medic dermatolog, ci o persoană pasionată de cosmetice care a testat sute sau poate chiar mii de produse de îngrijire personală pe propria piele. A citit și a studiat foarte mult pe aceasta temă, cunoaște reacțiile pe care le pot avea anumite ingrediente pe piele, cum se comportă produsele, cum se combină ele într-o rutină de îngrijire pentru a nu provoca reacții nedorite. De asemenea mai știe și care sunt scumpe și doar reclama e de ele sau din contră, ieftine și foarte bune.


Cu alte cuvinte, un skincare advisor îți poate alege cosmeticele potrivite pentru tenul tău, în funcție de bugetul de care dispui. Economisesti bani și timp în acest mod. Scapi de a testa tot felul de creme și serumuri ineficiente sau nepotrivite nevoilor tale.

Știm foarte bine ca e foarte importantă vizita la dermatolog și este chiar recomandat să mergem periodic pentru a rezolva problemele ce țin de sănătatea tenului. Însă când vine vorba de a alege o rutină sănătoasă, eficientă și potrivită tipului tău de ten, eu aș apela și la un skincare advisor care are experiență și cunoaște lumea produselor cosmetice.

Într-unul din grupurile de skincare pe care le urmăresc pe Facebook, mi-a sărit în ochi Diana Timofte. O tipă faină, caldă, prietenoasă, care pune pe tavă cunoștințele pe care le are tuturor celor care au nevoie. Are 33 de ani, e beauty blogger din 2011 și mămică full time din 2021. Grupul de pe Facebook l-a deschis în 2020 chiar la începutul pandemiei. Este un grup foarte activ, de peste 30.000 de membri, din care ai multe de învățat dacă ții la tenul tău și vrei să îl îngrijești să radieze: SkinCare – Beauty Chat Romania .

Pe mine m-au ajutat mult sfaturile Dianei și am ajuns să am în rutina zilnică produse minunate, de calitate și nu exagerate ca preț, de care nu mă pot dezlipi. Drept urmare, tenul meu arată foarte bine, confirmare pe care am primit-o la ultima vizită făcută în cabinetul medicului dermatolog.

Când ai descoperit aceasta pasiune pentru produsele de skincare?

Diana Timofte – beauty blogger, skincare advisor

Diana: Prezența mea în online a debutat în 2011 când am scris primul articol pe blog. Eram foarte pasionată de machiaj și mă foloseam de aceasta pasiune ca să acopăr imperfecțiunile pielii. Pe parcurs a intervenit frustrarea, nefiind multumită de aspectul tenului, așa că am pornit pe acest drum de skincare și, pe măsură ce aflam noi informații și încercam noi ingrediente, am fost și mai fascinată.

Câte produse ai testat până acum, câți bani ai investit în ele dacă poți spune o sumă?

Diana: Nu știu nici câte produse produse am testat și nici câți bani am investit. E o perioada de peste 10 ani, așadar îmi e greu să menționez o sumă estimativă. De asemenea primesc foarte multe colete PR cu produse pentru testare.

Cum poate un asemena grup de Facebook să ajute femeile să-și formeze o rutină corectă de beauty?

Diana: Pe grup pun la dispozitia fetelor foarte multe informații despre produse și ingrediente cosmetice. Scriu și multe recenzii ale produselor pe care le folosesc care de asemenea sunt de ajutor. Grupul poate ajuta pe oricine să își formeze o rutină corectă și adecvată nevoilor pielii prin asimilarea informațiilor puse la dispoziție. Când fetele au nelămuriri cu privire la rutina lor postează pe grup și găsesc mereu ajutor atât din partea mea cât și din partea altor membre drăguțe. Avem o comunitate tare faină.

Știu cum e să te privești în oglindă și să nu îți placă ce vezi și mai știu și cum e să te privești în oglindă și să adori cum arată tenul.

Care este feedback-ul de la femeile pe care le ajuți să își formeze o rutină?

Diana: Primesc mult feedback pozitiv și asta mă bucură foarte mult. Sunt extrem de încântată când fetele îmi trimit poze, când îmi scriu să îmi spună cum le merge cu rutina, când îmi mulțumesc pentru sfaturile oferite. Foarte rar postez feedback-ul pe care îl primesc, n-aș vrea să pară că mă laud 😀. Dar lăsând modestia la o parte, sunt mândră de impactul pozitiv pe care îl am în viața acestor fete pe care le ajut. Știu cum e să te privești în oglindă și să nu îți placă ce vezi și mai știu și cum e să te privești în oglindă și să adori cum arată tenul.

Care este produsul cel mai dificil de recomandat? Eu am senzația ca SPF-ul este pe primul loc deoarece fiecare are anumite așteptari de la el. Tu?

Diana: Într-adevar SPF-ul e un produs mai controversat deoarece fiecare are alte preferințe și alte așteptări. Însă cu siguranță există un SPF pentru fiecare. Chiar dacă uneori e dificil de recomandat un produs, am primit mult feedback pozitiv despre Garnier Fluid, Evy și P20 de la majoritatea persoanelor care le-au încercat.

Diana Timofte – beauty blogger, skincare advisor

Ai întâlnit produse minune pe care le folosești de mult timp? Putem să aflăm și noi care sunt, dacă sunt?

Diana: Prin prisma activității mele în online shimb foarte des produsele deoarece testez multe produse ca să pot oferi feedback. Nu mă plang, e o adevarată plăcere să fac asta. Deci n-aș putea să menționez un produs minune, însă pot menționa ingrediente pe care le folosesc de mult timp și la care nu aș renunța chiar dacă le folosesc în diferite produse, nu e mereu același: acid glicolic, acid salicilic, retinol, niacinamide. Ingrediente care nu îmi lipsesc din rutină cam niciodată.

Cum ar arata, pe scurt, o rutina zilnica, basic, de ingrijire?

Diana: Consider că fiecare ar trebui sa aibă o rutină de bază, fie că e pasionat de skincare, fie că nu. Asta înseamnă: dimineața – gel de curatare și SPF, seara – produs demachiant, gel de curățare, produs tratament, dacă e cazul și crema hidratantă.

După o noapte nedormită, ce produs putem folosi să resuscitam tenul măcar pentru câteva ore? Asta mă interesează direct pe mine pentru că nu prea sunt prietenă cu somnul🙈.

Diana: După o noapte nedormită îmi place să aplic pe ten o masca tip șervetel pe care o țin la frigider înainte. Oferă o senzație de revigorare, un aspect mai odihnit și mă ajută să mă simt mai trează 😁. Aplic și o cremă de ochi sau un ser cu caffeine care ajută la reducerea pungilor de sub ochi. O cană mare de cafea și încep ziua!

Unde te găsim pentru a beneficia de sfaturile tale prețioase?

Diana: Mă găsiți pe blog dianatimofte.ro și pe pagina de Instagram: @dianatimofte_ .


Citește și:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *