Secretul unui botox perfect. Ce trebuie să știi pentru a evita injectările făcute greșit


Îmi injectez botox constant de câțiva ani pentru a scăpa de ridurile de pe frunte și de la colțul ochiului. Ce să fac, sunt o fire expresivă, râd mult și … se vede. Inițial, credeam că e o procedură relativ simplă, de care toată lumea știe și pe care o poate face cam orice medic. Se pare că nu. Acesta este și motivul pentru care m-am hotărât să scriu despre Botox.

Povestesc în acest articol detalii despre ce implică procedura Botox, experiența mea, nemulțumirile mele legate de această procedură, soluțiile pe care le-am găsit. Îmi place să cred că voi acoperi multe dintre întrebările și nelămuririle voastre despre toxina botulinică.

De ce mi-am injectat botox

Prima dată a fost acum câțiva ani, nici nu mai știu exact când. Am fost foarte încântată după ce și-a făcut efectul. Ca să înțelegeți mai bine care e efectul, după câteva zile de la procedură, soțul meu mi-a zis că sunt mult mai fresh și mai luminoasă la față. Uitase că mi-am făcut ceva. Și exact așa e. Pielea e mai întinsă, mușchii nu se mai contractă, ridurile nu se mai formează și pari mult mai fresh și mai luminoasă la față, nu exagerez dacă zic chiar întinerită.


Ce este și ce nu este Botoxul

Eu am crezut că fiind atât de utilizat în industria frumuseții, a devenit un subiect banal și nu necesită să mai scriu despre el. Se pare că este nevoie, având în vedere că lumea încă confundă botoxul cu acidul hialuronic și are senzația că îți modifică fizionomia feței.

Secretul unui botox perfect - dr. Tiberiu Hrisca
Secretul unui botox perfect – dr. Tiberiu Hrișcă

Toxina botulinică, mai cunoscută sub denumirea de botox, este folosită în prevenția formării sau dezvoltării ridurilor de expresie. Se folosește cu precădere în zona frunții și a ochilor, precum și pentru corectarea ridurilor de încruntare.

Botoxul nu se pune în buze. Când vedeți o tipă cu buze voluminoase să știți că are acid hialuronic injectat și nu botox. O fi având și botox, dar clar nu în buze.

Am avut discuții legate de botox cu mai multe cunoștințe și mi-au spus că le este frică să recurgă la această procedură deoarece au auzit că, dacă încep cu injectările, nu vor putea să se mai oprească, că le transformă, le schimbă fizionomia și că le este frică să încerce.

Schimbă botoxul fizionomia feței?

Nu! Decât poate dacă este prost făcut. Schimbă mimica și expresivitatea pentru că nu mai poți să te încrunți sau să îți exprimi cu fața toate emoțiile. Dacă ești actriță ar putea să îți afecteze cariera.

Botoxul nu e acid hialuronic! Botoxul nu-ți schimbă fizionomia feței! Cel mult va schimba mimica, adică îți va bloca anumiți mușchi și nu vei mai putea avea același zâmbet ca înainte. Însă dacă apelezi la un doctor bun, acesta va ști cât și unde să injecteze în așa fel încât totul să arate natural și să fii tu.

Nemulțumirile mele față de procedura de injectare a Botoxului

Da! De-a lungul timpului am avut nemulțumiri legate de această procedură. Prima dată am fost foarte mulțumită, totul perfect, a și ținut aproape vreun an efectul. Următoarele 3 injectări au fost cu probleme. După injectare mi-au căzut ușor pleoapele. Nu cât să observe cei din jur, dar cât să observ eu și să mă deranjeze pe mine. După ce am pățit asta la 2 medici diferiți, am crezut că am eu vreo problemă. La al treilea medic deja ofeream eu indicații unde să nu-mi pună ca să nu-mi cadă pleoapele. Prin urmare am avut două zone pe frunte cu riduri vizibile de frică să nu-mi cadă iarăși pleoapele, ceea ce nu e deloc ok.

Altă problemă este cea care ține de rezistența în timp a substanței. Nu mai ținea foarte mult substanța injectată. Ridurile se formau din nou mult mai devreme decât ar fi trebuit.

Soluții găsite pentru nemulțumirile mele față de procedura de injectare a botoxului

Prima soluție și cea mai bună este că am găsit un medic care să știe cum să facă această procedură fără să am parte de ceea ce am scris mai sus sau orice altă reacție neplăcută și necunoscută încă.

Secretul unui botox perfect - dr. Tiberiu Hrisca
dr. Tiberiu Hrișcă

Știam că trebuie să îmi injectez din nou botox, dar nu știam la ce medic să mai merg ca să nu pățesc din nou la fel. Mi-am luat inima în dinți și l-am sunat pe dr. Tiberiu Hrișcă. Culesesem informații despre acesta, aflasem că e un tânăr doctor foarte bun, aveam și câteva recenzii de la paciente de-ale lui și mai știam că vine la Piatra-Neamț aproape săptămânal. Este trainer Teoxane, adică învață alți doctori cum sa injecteze fillere ( acid hialuronic, botox și altele).

Și m-am mai gândit ca dr. Hrișcă face operații complexe cu succes: mastopexie, implant mamar, liposucții ș.a.m.d. Un botox ar trebui să nu-i pună nici cea mai mică problemă.

La o primă discuție cu acesta am întrebat, pe lângă multe altele și de botox: cum să fac să îmi injectez și să nu-mi mai cadă pleoapele, este posibil? A râs când a auzit și a făcut o glumă că nu are așa ceva inclus în pachetul lui. Dacă ar avea, ar costa mai mult pentru că trebuie să facă terapie post-injectare cu pacientele. Apoi mi-a explicat cu răbdare că dacă se face corect injectarea, nu are cum să cadă nicio pleoapă.

Dr. Tiberiu Hrișcă a reușit să mă convingă și …. surpriză! Incredibil, nu mi-a căzut nicio pleoapă. Am avut emoții vreo două săptămâni, până s-a instalat efectul final al botoxului. Suuuper mulțumită și fericită că am găsit în sfârșit un doctor care să îmi injecteze corect și bine această substanță fără efecte negative.

Cât despre remanența în timp a substanței, au trecut mai bine de 6 luni de la injectare și fața arată foarte bine, înca nu este necesar să recurg la o nouă injectare cu toxină botulinică. Am preferat să aștept măcar 6 luni de la Botox pentru a vă putea oferi detalii complete despre procedură. Pentru mine este foarte important și cât timp ține efectul. Aștept totuși să văd câte luni vor trece până va fi nevoie de o nouă vizită la dr. Hrișcă.

Încă un plus observat față de celalte injectări este că de această dată fața a arătat mult mai natural și fără riduri. Zonele care „s-au blocat” nu erau atât de evidente în mimica feței. Nu am elucidat dacă e meritul doctorului Tiberiu Hrișcă, a substanței folosite sau a ambilor, dar e sigur ca voi proceda identic și la următoarea injectare cu botox (același doctor și aceeași substanță).

Cât de tare doare botoxul?

Pe mine nu mă doare, abia simt o foarte mică înțepătură. Din acest motiv, nu consider necesar să îmi aplice cremă anestezică atunci când îmi face doctorul această procedură. Sunt puține înțepături și totul se desfășoară rapid, câteva minute cu tot cu pregătirea substanței.

De ce nu ține botoxul deloc sau foarte puțin? Câteva greșeli pe care le poate face medicul atunci când îți injectează toxină botulinică.

  • Substanța prost manipulată, medicul nu respectă indicațiile producătorului
  • Îți faci botox la mai puțin de 3 luni
  • Lipsa de experiență a medicului
  • Corpul tău se obișnuiește cu un anumit tip de botox și efectul este mult diminuat de la o procedură la alta
  • Calitatea slabă a unor substanțe folosite

Unde se poate injecta toxina botulinică

Toxina botulinica este folosita de aproximativ 20 de ani in scopuri cosmetice. Serotipul A al toxinei botulinice este singura formă disponibilă din punct de vedere comercial al toxinei botulinice pentru uz clinic și este folosit în special pentru netezirea temporară a ridurilor faciale și îmbunătățirea aspectului.

Din punct de vedere estetic, toxina botulinică poate fi folosită pentru:

  • Netezirea liniilor fine și ridurilor de la nivelul feței
  • Diminuarea benzilor și ridurilor de la nivelul gâtului
  • Îmbunătățirea aspectului de bărbie dublă sau gusă
  • Ridicarea colțurilor gurii
  • Netezirea obrajilor
  • Corectarea zâmbetului gingival
  • Reducerea cearcănelor

Medicii mai folosesc toxina botulinică, în doze mici, pentru a trata următoarele probleme de sănătate: transpirație severă, distonie cervicală (torticolis spasmodic), blefarospasm (spasmul ochiului) – clipire incontrolabilă, strabism, migrenă cronică, vezică hiperactivă sau bruxism (scrâșnitul dinților).

Ce trebuie să știi înainte de procedura Botox? Ce ai voie să faci, ce medicamente nu trebuie să iei.

Cel mai indicat este sa discuți cu doctorul. În anumite condiții și în anumite afecțiuni, botoxul nu este permis.

Totuși sunt câteva indicații care trebuie respectate de toată lumea înainte de orice injectare:

  • opriți, cu cel putin 7 zile înainte, vitamina E, aspirina, antiinflamatoarele gen Nurofen, Advil, Omega 3 si Ginkgo Biloba
  • nu consumați alcool înainte de procedură

Ce indicații sunt după injectarea cu botox? Ce este obligatoriu să nu faci!

  • Este recomandat sa eviți aplicarea presiunii pe zona tratată timp de aproximativ 4 ore de la procedură.
  • Trebuie sa-ți menții o poziție verticală în primele câteva ore postinjectare.
  • Trebuie evitate sauna și băile fierbinți.
  • Trebuie evitat masajul facial.
  • Evitată orice acțiune care ar putea duce la difuzia substanței, cel puțin în primele 5 zile de la injectare.

Această procedură nu necesită timp pentru recuperare, așa că îți vei putea relua activitățile normale imediat dupa tratament.

Ce preț are injectarea cu botox

Prețul diferă de la un doctor la altul și este calculat în funcție de felul substanței introduse, cantitatea substanței și de zonele tratate.

Ca să vă puteți face o idee, pentru botox în zona glabelară (între sprâncene), frunte și ridurile laba gâștei (coada ochiului) costul pleacă de la 1000 lei în sus.

Tipuri botox. Care e cea mai bună substanță?

Cea mai bună substanță este cea pe care ți-o recomandă medicul ție. Există pe piața de profil vreo două variante cu care lucrează medicii: Vistabel și Dysport. Sunt medici care lucrează și cu substanțe coreene, dar nu știu să vă dau prea multe detalii despre calitatea acestora.

Foarte important este să nu achiziționați voi substanța de pe nu știu ce site-uri, ci să vi se injecteze cea din cabinetul medicului. Este foarte importantă și modalitatea de manipulare a acesteia, nu numai procesul de injectare.

Cum anulez efectul de botox?

Dacă la acidul hialuronic avem hialuronidaza care îl topește, la botox trebuie să așteptăm să-și piardă efectul odată cu trecerea timpului.

***

Sper ca îți sunt de folos aceste informații pentru a lua cele mai bune decizii în ceea ce privește pielea ta. Eu am avut norocul să găsesc în sfârșit un medic ale cărui rezultate le iubesc!

În curând vine toamna și cred ca voi recurge la o hidratare profundă a tenului, pentru a-l pregăti pentru iarnă. Voi reveni cu alte articole despre ce mai testez și merită împărtășit.

Big hug !!!


Pentru că la celelalte articole mi-ați cerut în privat datele de contact ale doctorilor, vi le voi lăsa aici pe cele ale Dr. Tiberiu Hrișcă:

Tel.: +40 742 836 375 , Instagram: @dr.tiberiu.hrisca

  • îl găsiți în Piatra-Neamț (Micromedica), Roman, Botoșani ( Iatropolis) și Iași (Arcadia)

Citește și:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *