Iată ce se întâmplă dacă bei apă cu lămâie dimineața!


14 efecte ale sucului de lămăie asupra organismului

De multe ori, obiceiurile simple fac diferența în ceea ce privește sănătatea. Cu siguranță, ai auzit de ideea de a consuma apă cu lămâie dimineața pe stomacul gol. Însă, știi care sunt efectele asupra organismului?

Poate părea banal, dar acest obicei simplu face o mare diferență. Unde nu mai pui că primul lucru pe care trebuie să-l face când te trezești este să bei apa. De ce? Pentru că în timpul somnului, corpul se dezhidratează. Hai să vedem care sun beneficiile apei cu lămâie

Ajută digestia

Sucul de lămâie are o structură asemănătoare cu sucurile gastrice și ajută la eliminarea toxinelor din tractul digestiv. Ajută la îmbunătățirea digestiei, ameliorează arsurile la stomac și te scapă de balonare. De asemenea, hidratează colonul și stimulează producția de bilă.


Întărește sistemul imunitar

Sucul de lămâie este bogat în vitamina C care ajută la stimularea sistemului imunitar șu luptă cu răcelile și gripa. Un alt element important pentru imunitate este fierul, iar lămâia îmbunătățește capacitatea organismului de a absorbi fierul din alimentație.

Hidratează

Hidratarea este foarte importantă pentru menținerea sănătății întregului organism, însă majoritatea persoanelor nu beau suficientă apă odată cu răcirea vremii. Așa că un pahar cu apă și lămâie este o bună modalitate de a-ți începe ziua.

Energizează

Când începi dimineața cu o cafea, îți încurajezi corpul să producă energie sub forma fluctuațiilor glicemiei și al stresului oxidant, iar efectele sunt de scurtă durată. Apa cu lămâie produce energie “verde” în corpul tău prin hidratare și oxigenare de-a lungul întregii zile, fără oxidare în exces la nivel celular.

Te întinerește

Consumul zilnic de apă cu lămâie poate aduce o îmbunătăţire evidentă a aspectului pielii, acţionând ca un remediu antiîmbătrânire. ,,E adevărat, apa cu lămâie netezește ridurile și dă chipului un aspect întinerit”, explică Ashley Pitman, specialist în detoxifieri după metoda Ayurvedică.

Reduce inflamația

Lămâile au capacitatea de a elimina acidul uric de la nivelul încheieturilor. Acidul uric este una dintre principalele cauze ale înflamației.

Apa cu lămâie slăbește

Apa cu lămâie te poate ajuta să slăbești mai repede și să-ți menții greutatea. Reduce pofta de mâncare, stimulează metabolismul și acționează ca un accelerator în arderea grăsimilor.

Alcalinizează organismul

Chiar dacă are un gust acrișor, lămâia are un efect alcalin. Deși are un PH acid, odată ajunsă în organism are un efect puternic alcalinizant. Alimentele acide pot provoca inflamații, obezitate, cancer, diabet și Alzheimer.

Elimină toxinele

Sucul de lămâie ajută organismul să elimine toxinele prevenind deteriorarea celulelor, țesuturilor și organelor. Aceasta stimulează ficatul să producă mai multe enzime. Este un diuretic natural, menține tractul urinar sănătos și previne dezvoltarea bacteriilor prin schimbarea PH-ului. Acest beneficiu este foarte important în special pentru cei care suferă de infecții urinare.

Are proprietăți antibacteriene și antivirale

Datorită proprietăților antibacteriene și antivirale, sucul de lămâie luptă împotriva răcelii, gripei, durerilor în gât. Dacă bei zilnic un pahar de apă cu lămâie vei ține la distanță virusurile și bacteriile.

Împiedică formarea de mucus

Persoanele care consuma lapte de vaca sunt mult mai sensibile la producția de mucus. Așa că, începându-ți ziua cu un pahar de apa cu lămâie poți reduce producția de mucus.

Împrospătează respirația

Sucul de lămâie luptă împotriva bacteriilor bucale și împrospătează respirația. Cu toate că sucul de lămâie este foarte sănătos, evita să-l consumi nediluat. Acidul citric poate eroda smalțul dinților.

Este benefică pentru creier

Nivelurile ridicate de magneziu și de potasiu din sucul de lămâie sunt foarte benefice pentru sănătatea creierului și a nervilor. De asemenea, sucul de lămâie poate reprezenta un sprijin pentru persoanele care luptă împotriva stresului sau depresiei.

Are proprietăți anticancerigene

Antioxidanții din sucul de lămâie, nu numai că previn îmbătrânire prematură, dar reduc considerabil riscul mai multor tipuri de cancer. Cancerul se dezvoltă foarte bine într-un mediu acid, iar alcalinizarea organismului poate reduce considerabil dezvoltarea sa.

Cum se prepară?

Cum obții această „licoare” minune? Storci o jumătate de lămâie într-un pahar cu apă călduță. Cei de la Scared Source Nutrition specifică faptul că este important ca apa să fie la temperatura camerei, pentru că apa mult prea rece reduce din beneficiile compoziției. Atenție! Cei care cântăresc mai mult de 70 de kilograme pot folosi o lămâie întreagă.

Sursa: doctorulzilei.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *