Cancerul este boala care apare pe tăcute și ia o mulțime de vieți, această având o rată de mortalitate ridicată. Însă, de unde provine, cum se declanșează, ce putem face pentru a ne proteja de ea? Toate aceste lucruri le explică medicul american David Servan Schreiber în cartea să intitulată „Anticancer”.
Acesta s-a îmbolnăvit de cancer la creier și a urmat toți pașii pe care medicina îi propune pentru a trata această afecțiune: operația, chimioterapia și radioterapia. Cu toate astea, boala a recidivat. Atunci s-a hotărât s-o studieze mai îndeaproape, alături de cei mai faimoși medici oncologi ai Planetei.
De ce unii fac cancer și alții nu?
La întrebarea această a încercat să răspundă și a ajuns la concluzia că factorul psihic și stilul de viață influențează mult mai mult apariția cancerului decât chiar factorul genetic. Printre factorii ce țin de stilul de viață ce influențează apariția cancerului se numără: poluarea, alimentația, sedentarismul.
Pe partea cealaltă, psihicul este cel care influențează cel mai mult apariția acestei boli. Cu alte cuvinte, modalitatea în care ne raportăm zi de zi la noi și la cei din jur reprezintă factorul decisiv în determinarea calității sănătății noastre fizice.
Cum ne vindecă iubirea?
Schreiber susține în cartea sa, teorii care se aseamănă foarte mult cu scrierile din medicina spirituală ale celebrului medic și călugăr ortodox grec Vlachos:
Capacitatea noastră de a iubi, de a ne deschide, de a dărui și a primi, de a privi cu seninătate și cu îngăduință realitatea dimprejurul nostru au o influență majoră asupra stării noastre de sănătate.
Așadar, spre deosebire de medicină în care psihicul și fizicul se pot lua separat, medicul american susține că cele 2 părți sunt un întreg care depind una de cealaltă și se influențează. Așadar, corpul nu poate fi văzut că o mașinărie separată de suflet.
Omul este structurat pe niveluri din ce în ce mai subtile: de la corpul ce este cel mai dens, până la cele mai înalte vibrații ale sufletului.
Care este temelia sănătății?
Poate sună filosofic, dar temelia sănătății o reprezintă optimismul, așa cum afirmă și medicul român Leon Dănăilă. Bolnavii pesimiști au un sistem imunitar mai slab, iar depresia poate duce chiar până la cancer.
Acesta spune că bolnavii care sunt optimiști și se roagă la Dumnezeu, au sistemul imunitar mai puternic și pot lupta mai bine cu boala decât cei pesimiști și deprimați. De asemenea, geniul neurochirurgiei românești profesorul Leon Dănăilă a precizat că:
Dacă o persoană este receptivă și are credință în Dumnezeu, imunitatea organismului crește. Dacă ai credință poți să te vindeci. Ajută, de asemenea, și dacă cei apropiați sau medicul îl îmbărbătează pe bolnav și dacă el e optimist. Pentru că o boală este 50% stare organică și 50% stare psihică. De aceea e bine să fim optimiști.
Rugăciunile sunt vindecătoare
Credința ne vindecă! Așa cum susține și marele geniu al neurochirugiei românești. Diverse studii au relevat faptul că rugăciunile au puterea de a curăța sufletul și mintea de gândurile negative. Rugăciunea funcționează ca o resetare pentru om. Boala este dezordinea care pleacă din gândire și ulterior afectează și organismul. De aceea, este foarte important să punem stăpânire pe gândurile noastre înainte să o facă ele. Pentru că totul pleacă din subconștient. Chiar dacă nu verbalizăm o mare parte din gânduri, acestea există și ne influențează mai mult decât credem.
În altă ordine de idei, rugăciunea trebuie să vină din suflet, nu trebuie recitată ca o poezie. Prin rugăciune comunicăm cu Dumnezeu și ne scufundăm în propriul Eu. Atunci ajungem în profundă meditație, ne desprindem de tot ce ne înconjoară, de griji, probleme. Suntem doar noi și sufletul nostru. Rugăciunea este terapie curată. Ne eliberează, ne oferă senzația de ușurare, de eliberare.
Sursa: doctorulzilei.ro