Cum să nu te machiezi ca pentru căminul cultural


De ceva vreme facebook-ul se încăpățânează să îmi tot arate poze postate de diverși make-up artiști autohtoni cu rezultatul muncii lor. Mă minunez de fiecare dată de combinațiile de culori și de faptul că reușesc să pună același tipar (învățat la fabulosul curs de make-up care le-a dat diplomă și i-a proclamat make-up artiști) pe orice față le  intră în studio. Și să nu uit de ruj: dacă s-a dictat că marsala este culoarea anului … pai marsala să fie în orice moment al zilei, indiferent de cum sunt machiați ochii, de forma buzelor sau de hainele pe care le porți. Și cel mai important, preferatele mele sunt pozele cu ochii închiși. Oare e machiaj funebru?!

Nu sunt fan make-up, dar sunt fan bun-gust. Nu știu să mă machiez într-un stil profesional, nu-mi ies codițele decât dacă mi le fac în păr și consider că ”less is more” în ceea ce privește machiajul, coafura sau alcătuirea unei ținute. În schimb simt culorile, echilibrul și bunul gust. Scriu acest articol nu pentru a vă ridiculiza, ci pentru a vă oferi câteva sugestii care să vă ajute atât pe cele care machiați cât și pe cele care vă lăsați machiate. Căminul cultural a ieșit din trend, este desuet. Puțin update nu strică niciodată! Îmi permit să vă ofer câteva sugestii care ar putea să vă schimbe, în bine, pentru totdeauna!

Încercați să studiați culorile! Vedeți din ce culori de bază sunt compuse pentru a ști cum să le folosiți, cum să le combinați.


foto: instagram.com

Pe lângă acele cursuri pe care le faceți, încercați să deschideți o revistă de fashion și vă garantez că nu vă va mușcă. În majoritatea articolelor veți vedea că există o regulă clară, de aur, în machiaj: ochii sau buzele! Spre exemplu, când buzele sunt roșii, machiajul ochilor trebuie să fie cât se poate de natural. Dacă recurgeți la smokey-eyes, buzele trebuie să fie nude, abia atinse de ruj.

foto: instagram.com

Fizionomia nostră este unică (deși cercetătorii au demostrat că toți avem câte cel puțin o dublură în lumea asta) și trebuie ca machiajul să fie personalizat. Renunțați la tipare! Fiți creative și țineți cont de culoarea părului, a ochilor, de ținută, de personalitate etc. !

foto: instagram.com

Dacă doriți un machiaj profesional, nu-i cereți make-up artistului să folosească toate produsele odată și să vă pună jumătate din paleta de fard pe față pentru a vă justifica banii dați. Less is more!

foto: instagram.com

Machiajul pentru foto/video este diferit de cel de zi, de stradă, de seară. Așa că ar fi bine să se știe acest lucru înainte de a începe ședința de make-up.

foto: instagram.com

Nu vă mai pozați clientele cu ochii închiși! Noi vrem să vedem cât este de frumoasă și cât de bine îi stă celei pe care ați machiat-o și nu cum arată ea când doarme sau … mai rău. (Pozele cu ochii închiși sunt permise dacă alegeți să îi țineți închiși și pe stradă sau la evenimentul la care veți lua parte).

Data viitoare vorbim despre păr 🙂 !

Citește și:

8 trucuri pentru a arăta mai tânără


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *